EnergetykaRopaWszystko

Lotos rozpoczął współpracę z firmą Subway

Lotos otworzył na stacji paliw w Rumii (woj. pomorskie) pierwszą restaurację Subway. Na początku 2016 r. planowane jest otwarcie następnych punktów gastronomicznych tej marki na stacjach tranzytowych i miejskich. Rozwój oferty gastronomicznej na stacjach sieci Lotos to nie tylko wzmocnienie wizerunku stacji paliw jako miejsca, gdzie można wygodnie i smacznie zjeść, to również odpowiedź na zmieniające się potrzeby i oczekiwania klientów sieci – czytamy w informacji od spółki.

Jeszcze przed świętami klienci stacji paliw Lotos w Rumii będą mogli skorzystać z menu restauracji Subway, oferującej szeroki wybór pysznych kanapek w dwóch rozmiarach: 15 i 30 cm, sałatek, wrapów oraz znanych i cieszących się dużą popularnością, wypiekanych w piecu ciasteczek. Świeżość to zdecydowany wyróżnik oferty Subway. Wszystkie produkty są przygotowywane ze świeżych składników: codziennie dostarczanych warzyw, wypiekanego na miejscu pieczywa oraz najwyższej jakości wędlin.

– Wysoka jakość produktów jak również szeroka rozpoznawalność i dynamiczny rozwój marki skłonił nas do współpracy w ramach konceptu Subway – mówi Irmina Karpińska, Kierownik Działu Sklepów i Usług, Lotos Paliwa. – Menu Subway stanowi dla sieci stacji paliw Lotos idealne uzupełnienie oferty gastronomicznej. Wierzymy, że Klienci docenią wprowadzenie do oferty nowości – świeżych i smacznych kanapek serwowanych w szybkiej i wygodnej formie – dodaje.

– W Europie Środkowo-Wschodniej mamy obecnie kilka restauracji Subway na stacjach paliw. Wyniki restauracji w takich miejscach zazwyczaj znacznie przewyższają średnią w kraju i to zaraz po otwarciu. W tym czasie sprzedaż ciągle wzrasta. Jesteśmy świadomi, że nasza współpraca to doskonała możliwość do dalszego rozwoju i zbliżenia się do naszych klientów. – mówi Martin Princ, Menadżer Regionalny ds. Rozwoju Subway w Europie Środkowo-Wschodniej.

Lotos liczy na to, że rozpoznawalna marka Subway zostanie tak dobrze przyjęta przez klientów sieci stacji paliw, jak przez konsumentów w innych miejscach Polski, czy na świecie. Obecnie koncept Subway działa w 111 krajach i liczy ponad 44 tys. obiektów, co czyni go największą siecią restauracji szybkiej obsługi na świecie.

Historia amerykańskich kanapek związana jest z włoskimi imigrantami przybywającymi do Stanów Zjednoczonych pod koniec XIX wieku. Długie kanapki mają wiele nazw, ale jedną z najbardziej popularnych w Ameryce jest właśnie „sub”, skrót słowa „submarine” (ang. łódź podwodna) przypominającej kształtem bagietkę.

Źródło: Lotos


Powiązane artykuły

Dwa miliardy na polski pływający gazoport

BGK podpisał umowę z Gaz-Systemem na pożyczkę w wysokości ponad dwóch miliardów złotych, celem sfinansowania budowy części lądowej FSRU. Inwestycja...

Szwajcarzy nadal nie wiedzą ile zapłacą za unijny prąd

Po publikacji szkicu umowy na temat wymiany energii elektrycznej między Szwajcarią a UE w piątek 13 czerwca szwajcarskie społeczeństwo ma...

Rz: Zbyt dużo OZE w systemie. Mogą ucierpieć firmy

Według Rzeczpospolitej w przeciągu pięć lat w Polsce będzie zbyt dużo OZE, przez co planowane inwestycje będą nieopłacalne a część...

Udostępnij:

Facebook X X X