icon to english version of biznesalert
EN
Najważniejsze informacje dla biznesu
icon to english version of biznesalert
EN

PKP Intercity poprawia jakość usług w 1. klasie

Nowa odsłona 1. klasy w Pendolino. Posiłek, obsługa stewarda, codzienna prasa czy pakiet odświeżający – o te elementy wzbogaci się serwis pokładowy 1. klasy pociągów Express InterCity Premium. Z pakietu udogodnień podróżni będą mogli skorzystać już 13 grudnia br.

PKP Intercity podnosi komfort podróży w 1. klasie pociągów Express InterCity Premium (EIP). Już
od 13 grudnia br. wybierający podróż w klasie 1., poza napojami i słodką przekąską, otrzymają posiłek
z dedykowanego im menu, dostęp do prasy codziennej czy chusteczkę odświeżającą. Do dyspozycji będzie także dodatkowy personel pokładowy, który pomoże m.in. we wsiadaniu/wysiadaniu z pociągu, lokowaniu bagażu czy znalezieniu odpowiedniego miejsca.

– Nowy standard usług w 1. klasie to odpowiedź na potrzeby naszych pasażerów. Nie mamy tu na myśli wyłącznie osób podróżujących w celach służbowych. Podróżni wybierający 1. klasę oczekują niestandardowej oferty i serwisu na najwyższym poziomie – mówi Jacek Leonkiewicz, prezes zarządu PKP Intercity. Pracując nad nową propozycją bazowaliśmy na codziennych spotkaniach z podróżnymi czy wynikach badań satysfakcji. Podpatrywaliśmy także rozwiązania dostępne za granicą – dodaje.

Na potrzeby pasażerów nowej 1. klasy pociągów EIP powstało specjalne menu. Przygotowano ofertę śniadaniową (serwowaną do godz. 12:00) oraz obiadową. W tej ostatniej pasażer będzie miał do wyboru jedno z trzech dań. Menu poszczególnych zestawów będzie się zmieniać co 2 tygodnie.

W pierwszej odsłonie menu śniadaniowego pojawią się rogaliki francuskie podawane na ciepło z konfiturą wiśniową lub jajecznica z kurkami. W ramach obiadu obsługa zaoferuje schab saute z duszonymi kurkami, makaron penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, oliwkami i serkiem mascarpone lub sałatkę z kaczką i sosem musztardowo-miodowym. Wszystkie posiłki będą podawane na porcelanowej zastawie.

Nowa oferta pojawi się także w 1 klasie. pociągów Express InterCity (EIC). Dla podróżujących pociągami EIC przygotowano, poza standardowym poczęstunkiem (napój + słodka przekąska), dodatkowo wytrawną przekąskę. W ofercie znajdzie się tortilla z kurczakiem, tortilla z jajecznicą lub sałata  z kurczakiem i grzankami.

W związku z wysokim popytem na bilety w 1 klasie EIP i EIC oraz ze względu na podwyższenie standardu, ceny na przejazdy 1. klasą pociągów ekspresowych ulegną zmianie. Średnia cena biletu w klasie 1. Pociągu EIP zostanie podwyższona o ok. 19 proc., natomiast w pociągu EIC o 10 proc.

W ostatnim już odcinku cyklu Podróż w dobrej cenie z PKP Intercity znajdą się informacje o rozszerzeniu oferty Bilet Taniomiastowy o kolejne trasy.

Źródło: PKP Intercity

Nowa odsłona 1. klasy w Pendolino. Posiłek, obsługa stewarda, codzienna prasa czy pakiet odświeżający – o te elementy wzbogaci się serwis pokładowy 1. klasy pociągów Express InterCity Premium. Z pakietu udogodnień podróżni będą mogli skorzystać już 13 grudnia br.

PKP Intercity podnosi komfort podróży w 1. klasie pociągów Express InterCity Premium (EIP). Już
od 13 grudnia br. wybierający podróż w klasie 1., poza napojami i słodką przekąską, otrzymają posiłek
z dedykowanego im menu, dostęp do prasy codziennej czy chusteczkę odświeżającą. Do dyspozycji będzie także dodatkowy personel pokładowy, który pomoże m.in. we wsiadaniu/wysiadaniu z pociągu, lokowaniu bagażu czy znalezieniu odpowiedniego miejsca.

– Nowy standard usług w 1. klasie to odpowiedź na potrzeby naszych pasażerów. Nie mamy tu na myśli wyłącznie osób podróżujących w celach służbowych. Podróżni wybierający 1. klasę oczekują niestandardowej oferty i serwisu na najwyższym poziomie – mówi Jacek Leonkiewicz, prezes zarządu PKP Intercity. Pracując nad nową propozycją bazowaliśmy na codziennych spotkaniach z podróżnymi czy wynikach badań satysfakcji. Podpatrywaliśmy także rozwiązania dostępne za granicą – dodaje.

Na potrzeby pasażerów nowej 1. klasy pociągów EIP powstało specjalne menu. Przygotowano ofertę śniadaniową (serwowaną do godz. 12:00) oraz obiadową. W tej ostatniej pasażer będzie miał do wyboru jedno z trzech dań. Menu poszczególnych zestawów będzie się zmieniać co 2 tygodnie.

W pierwszej odsłonie menu śniadaniowego pojawią się rogaliki francuskie podawane na ciepło z konfiturą wiśniową lub jajecznica z kurkami. W ramach obiadu obsługa zaoferuje schab saute z duszonymi kurkami, makaron penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, oliwkami i serkiem mascarpone lub sałatkę z kaczką i sosem musztardowo-miodowym. Wszystkie posiłki będą podawane na porcelanowej zastawie.

Nowa oferta pojawi się także w 1 klasie. pociągów Express InterCity (EIC). Dla podróżujących pociągami EIC przygotowano, poza standardowym poczęstunkiem (napój + słodka przekąska), dodatkowo wytrawną przekąskę. W ofercie znajdzie się tortilla z kurczakiem, tortilla z jajecznicą lub sałata  z kurczakiem i grzankami.

W związku z wysokim popytem na bilety w 1 klasie EIP i EIC oraz ze względu na podwyższenie standardu, ceny na przejazdy 1. klasą pociągów ekspresowych ulegną zmianie. Średnia cena biletu w klasie 1. Pociągu EIP zostanie podwyższona o ok. 19 proc., natomiast w pociągu EIC o 10 proc.

W ostatnim już odcinku cyklu Podróż w dobrej cenie z PKP Intercity znajdą się informacje o rozszerzeniu oferty Bilet Taniomiastowy o kolejne trasy.

Źródło: PKP Intercity

Najnowsze artykuły